diumenge, 11 de desembre del 2011

Pa de pessic amb poma i Tarta de Santiago

Últimament m'ha agafat la "vena pastelera" i no puc parar de cuinar! aquí us deixo un parell de noves creacions. I dic noves perquè és la primera vegada que les faig! I no sé si és la sort del principiant, però he de dir que m'han sortit molt bones.

Primer vaig fer el pa de pessic amb poma. Agafant la recepta de Sopanormal i modificant-la una mica, bàsicament perquè en alquell moment no tenia nous i no en vaig poder posar. Enlloc d'afegir-hi nous vaig posar una capa al mig de poma tallada ben fineta i una altra capa a sobre de tot, i al forn!


Ha quedat super esponjosa i boníssima. Només us diré que no ha durat ni dos dies a casa! és que sóm una colla de golafres.

Per això vaig pensar quin altre postre podria fer, i voilà, una tarta de Santiago com una catedral. He de dir que és un dels meus postres preferits. De receptes n´hi ha mil, però jo he fet servir la del Ferran Adrià del seu nou llibre: "La comida de la familia".



Ingredients:
La pell de mitja llimona
5 gr de mantega (per untar el motlle del forn)
3 ous
150 gr de sucre (jo he utilitzat fructosa)
150 gr de farina d'ametlla crua
1 polsim de canyella en pols
1 cullerada de farina (per posar al motlle del forn, per evitar que s'enganxi la massa)
15 gr de sucre glas (per decorar)

Preparació
Bats els ous en un bol, afegeixes la pell de la llimona, el sucre i la canyella, i ho acabes de batre. Afegeixes la farina d'ametlla poc a poc i ho vas remenant evitant que hi quedin grumolls. Quan està tot ben barrejat ho poses al motlle que estarà untat amb la mantega i la farina, i ho poses al forn, precalentat a 200ºC.